Prima pagina

Noul iPhone 2, la o treime din pretul celui vechi

Noul iPhone 2, la o treime din pretul celui vechi

Foto: AFP

10.06.2008, 10:18 95

Ieri, mult asteptatul iPhone 2 a fost lansat cu ocazia unei conferinte a dezvoltatorilor Apple din intreaga lume, tinuta la San Francisco.

Steve Jobs a prezentat de data aceasta un iPhone 3G mai subtire decat primul model iPhone, subtirimea sa venind si cu un pret mai mic cu 50-100 de dolari fata de actualul model, acesta putand ajunge pana la 199 de dolari.

Printre caracteristicile iPhone 2 se afla un serviciu de e-mail, un sistem de pozitionare globala (GPS), o camera prin intermediul careia vor putea fi realizate convorbiri video.

Prin lansarea noului iPhone, Steve Jobs spera sa preia o parte din piata telefoniei mobile pentru clasa business, mai precis piata BlackBerry, noul sistem de operare putand lucra cu software precum Microsoft Exchange, Excel si PowerPoint.

Jobs a declarat ca Apple, desi este considerata o companie care produce calculatoare pentru utilizatorii nonbusiness, a lucrat cu aproape o treime din companiile care se afla in topul Fortune 500 pentru realizarea de software. "Tot ce companiile ne-au spus ca doresc, am pus in software-ul iPhone 2.0", a spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO