Profesii

Cum pot obţine tinerii antreprenori din IT bani pentru afacerea lor

Cum pot obţine tinerii antreprenori din IT bani pentru...

Autor: Dorin Oancea

10.08.2014, 10:01 415

Tehnologia este domeniul de activitate care produce antreprenori, milionari şi miliardari cu mai mult spor decât orice altă zonă a lumii afacerilor şi impune figuri tinere, idei proaspete, doza de neaşteptat şi de util de pe ecranul calculatorului sau al telefonului. Se întâmplă într-o societate destul de răvăşită, cu peste 25% dintre tineri în şomaj, dar cu mai mult de jumătate dintre studenţi doritori să îşi înceapă propria afacere. Între tehnologie şi succes stau banii, care de multe ori iau forma unui „business angel“. Cum găseşti investitorul, ce îi spui, când şi cum, cum îţi concepi prezentarea pentru un eveniment menit să faciliteze accesul la finanţare, care ar trebui să fie punctele forte pe care trebuie să insişti?

FlorideLux este un business matur, pornit de Marius Dosinescu în urmă cu zece ani. Dosinescu a beneficiat de implicarea în afacere a lui Marius Ghenea, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, în postura de „business angel“. Dar cum planurile lui Marius Dosinescu nu s-au limitat la o afacere de 750.000 de dolari, tânărul vizând extinderea francizei sale în întreaga ţară, ba chiar şi peste hotare, a plecat în căutarea unor investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO