Proprietăţi

Dedeman a cumpărat un teren de 3,7 hectare la Cluj-Napoca de la Ciorcilă şi Goia

29.07.2010, 23:12 319

Compania Tehnofrig Imobilare, controlată de oamenii de afacericlujeni Dorel Goia şi Horia Ciorcilă, a vândut un teren de 3,7hectare către retailerul de bricolaj Dedeman, care intenţionează săconstruiască pe acest teren primul magazin din Cluj-Napoca.

Terenul este situat pe fosta platformă industrială a Tehnofrig,a cărei suprafaţă totală este de 11,2 hectare. Potrivit primaruluimunicipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, autori­­zaţia deconstrucţie pentru viitorul magazinul Dedeman a fost eliberată încursul zilei de miercuri.

"Am eliberat autorizaţia de construcţie pentru magazinulDedeman, suprafaţa terenului situat pe fosta platformă Tehnofrig şicumpărat în prezent de firma de bricolaj fiind de 3,7 hectare.Acolo există mai multe hale dezafectate, însă şi teren liber", adeclarat pentru ZF Transilvania Sorin Apostu. Contactaţi de ZFTransilvania, reprezentanţii companiei Tehnofrig Imobilare aurefuzat să ofere informaţii privind valoarea tranzacţiei sausuprafaţa terenului vândut către Dedeman. Potrivit estimărilor ZF,terenul cumpărat de Dedeman de la Tehnofrig Imobiliare este situatîn zona gării, pe Strada Fabricii de Chibrituri, la circa 3 km decentrul ora­şului, unde un metru pătrat de teren ar putea ajunge lamaxim 100 de euro. Astfel, la un preţ de 100 euro/mp, valoareaterenului ar putea ajunge la 3,7 mil. euro.

Nici reprezentanţii Dedeman, companie cu afaceri de 250 mil.euro controlată de fraţii Pavăl din Bacău, nu au comentatinformaţia până la închiderea ediţiei. Pe site-ul companiei apareînsă oraşul Cluj ca locaţie pentru un viitor magazin al reţelei, încondiţiile în care planul anunţat al acţionarilor este de a duceDedeman la 30 de magazine în 2015 faţă de 15 la finalul anuluitrecut. Dedeman a rămas chiar şi în condiţiile crizei economice celmai expansiv retailer de bricolaj, strategie care le-a adusfraţilor Pavăl o creştere a cifrei de afaceri cu 17% în lei anultrecut, pe o piaţă în derivă.

La începutul lunii, Comisia de Urbanism din Cluj-Napoca aacordat avizul pentru planul urbanistic zonal ce reglementeazăschimbarea destinaţiei platformei industriale Tehnofrig, ca urmarea solicitării venite din partea Tehnofrig Imobiliare.

Compania a cerut schimbarea destinaţiei din spaţiu industrial înzonă de servicii şi comerţ, astfel ca fostele spaţiile de producţieale Tehnofrig din zona gării să se transforme în teren disponibilpentru retail, hoteluri, servicii, locuinţe şi amenajăripublice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO