Proprietăţi

Generali pleacă după şapte ani din Piaţa Victoriei: italienii au închiriat trei etaje din Charles de Gaulle Plaza

Generali pleacă după şapte ani din Piaţa Victoriei:...

Autor: Cristi Moga, Ciprian Botea

04.02.2013, 12:59 2529

Compania de asigurări Generali, un jucător de top 10 pe piaţa locală de profil, îşi va reloca sediul central din clădirea de birouri Bucharest Corporate Center din zona Piaţa Victoriei în imobilul Charles de Gaulle Plaza, situat în Piaţa Aviatorilor.

Italienii au stat timp de şapte ani în BCC, clădire aflată în portofoliul austriecilor de la Immofinanz, dar au decis acum să îşi mute operaţiunile în trei etaje ale clădirii Charles de Gaulle Plaza, unde vor ocupa aproximativ 4.000 de metri pătraţi.

"Generali România îşi va muta sediul central la începutul lunii mai 2013, în clădirea Charles de Gaulle Plaza", au precizat pentru ZF reprezentanţii companiei de asigurări controlate de grupul italian Generali, care face parte şi din acţionariatul companiei imobiliare GLL (Generali Lend Lease) Real Estate, proprietarul Charles de Gaulle Plaza.

"Clădirea este amplasată într-o zonă centrală, accesul la mijloacele de transport este facil, iar la parterul clădirii există un restaurant pentru servirea prânzului. De asemenea, în jur sunt numeroase restaurante pentru întâlniri de business, supermarketuri pentru cumpă­ră­turi şi alte facilităţi de top pentru derularea activităţilor zilnice", a precizat motivele alegerii acestei clădiri Adrian Marin, CEO al Generali România. 

În cadrul clădirii Charles de Gaulle Plaza au rămas disponibile spaţii de circa 12.000 de metri pătraţi (jumătate din clădire) în urma deciziei băncilor Raiffeisen şi UniCredit Ţiriac de a se reloca în alte imobile. După tranzacţia cu Generali, în clădire mai sunt disponibile spaţii de circa 8.000 de metri pătraţi, iar consultanţii firmei The Advisers Knight Frank, agentul exclusiv al clădirii, speră să semneze în următoarele săptămâni şi alte contracte.

Principalul chiriaş al clădirii este în prezent operatorul de telefonie Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO