ZF 24

Asesoft Distribution preia 50% din Combox Delivery

01.04.2008, 11:05 23

Compania locala Asesoft Distribution, care activeaza pe piata de distributie IT, a achizitionat 50% din firma Combox Delivery, companie care activeaza in distributia de produse periferice, media, componente, produse sub marca proprie si alte accesorii pentru PC.

Ambele companii pastreaza, pentru moment, estimarile legate de cresterile anuntate pentru acest an, de 135 milioane USD (85,33 milioane euro) pentru Asesoft Distribution si, respectiv, 9 milioane USD (5,68 milioane euro) pentru Combox Delivery.

"Combox aduce o zona de produse IT complementara gamei curente Asesoft Distribution. Tranzactia vine sa sustina intentiile declarate la inceputul anului cu privire la dezvoltarea si intarirea partenerilor nostri locali, prin oferirea unei game de produse extinse si a unor programe de parteneriat solide", a declarat Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

"Asocierea cu Asesoft Distribution inseamna pentru Combox Delivery o asezare pe o structura optimizata de cost si accesul la o baza de clienti mult mai extinsa. Accesul la un set de resurse importante pe care Asesoft Distribution il poate aloca spre Combox va duce pe termen lung la o rata mult superioara ritmului actual de crestere", a declarat Vlad Dumitru, director general Combox Delivery.

"Avand in vedere similitudinile la nivel de model de business si segmentul de produse foarte apropiate, ne propunem un timp de integrare operational intre 3 si 6 luni de la finalizarea tranzactiei", a declarat Razvan Ziemba, director executiv Asesoft Distribution.

Combox Delivery va actiona in continuare ca o entitate independenta, conducerea afacerii fiind asigurata de echipa actuala de management. Asesoft Distribution si Combox Delivery vor actiona la nivel operational pentru integrarea platformelor si, in acelasi timp, pentru dezvoltarea oportunitatilor comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO