ZF 24

BCR pregateste credite cu asigurari pentru riscul de curs si de dobanda

21.01.2009, 14:01 21

BCR va vinde din primavara credite cu optiuni care sa protejeze clientii de riscul unor variatii puternice de curs sau de dobanda.

"Intr-o prima faza vom oferi credite cu optiuni pentru rata dobanzii. Acest mecanism functioneaza ca o asigurare, care protejeaza clientul impotriva unor cresteri de dobanda", spune Sorin Mititelu, directorul executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din BCR. Astfel, in cazul in care dobanda va creste peste un nivel agreat cu clientul, banca va suporta diferenta, ceea ce inseamna ca si rata lunara va avea un plafon de crestere.

Mititelu spune ca aceste credite vor fi introduse in oferta pana la sfarsitul primului trimestru. Optiunea de protejare impotriva riscurior de curs sau de dobanda presupune un cost suplimentar pentru client si poate fi contractata odata cu creditul sau ulterior.

BCR a lansat astazi o noua oferta de credite de retail, pentru care costul este exprimat in functie de indicatori ai pietelor monetare interbancare (EURIBOR pentru euro, ROBOR pentru lei). Totodata, banca a modificat politica de comisioane, aplicand unul la acordarea creditului. Pentru imprumuturile negarantate banca va percepe un comision lunar de urmarire a riscurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO