ZF 24

Bursele asiatice, la minimele ultimilor cinci ani

24.02.2009, 10:04 18

Bursele asiatice au inregistrat scaderi marti, acestea fiind conduse in principal de institutiile financiare si de producatorii de marfuri, informeaza Bloomberg.

Nomura Holdings, cea mai mare firma de brokeraj din Japonia, a cazut cu 9,3%, investitorii fiind ingrijorati ca firma va vinde actiuni in valoare de 3,1 miliarde dolari la un pret redus. De asemenea, PetroChina, cel mai mare producator de petrol din China, a coborat cu 4,6% la Bursa din Hong Kong, ca urmare a caderii pretului petrolului. Suncorp-Metway, al treilea mare asigurator din Australia, a inregistrat un declin de 4,8%, dupa ce compania a anuntat pentru prima jumatate a anului fiscal o scadere a profitului.

Indicele MSCI Asia Pacific a coborat cu 1,8%, la Bursa din Tokio, cel mai scazut nivel din august 2003 pana in prezent, in timp ce indicele japonez Nikkei 225 a scazut cu 1,5% la 7.268,56 puncte. Indicele Hang Seng, al Bursei din Hong Kong, a coborat cu 3,2 procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO