ZF 24

Caderea economiei face prima pagina a ZF. Vezi ce spune redactorul sef al ZF

24.06.2009, 22:05 32

Economia ar putea sa inregistreze in trimestrul al doilea o contractie de pana la 9%, iar alternativele pe care le are Guvernul la dispozitie sunt cresterea taxelor sau reformarea din temelii a cheltuielilor publice, spune Andreea Vass, consilier personal al primului-ministru.

Daca declinul economiei din primul trimestru, de 6,2%, a luat prin surprindere chiar si pe cei mai pesimisti analisti, situatia in trimestrul doi ar putea sa fie si mai dramatica, iar corectiile ar putea sa fie mult mai abrupte. In timp ce economia este in blocaj total, Guvernul se pierde in dispute politice.

Intr-o viziune pesimista, economia ar urma sa inregistreze in acest an o scadere de 7%, fata de scenariul de baza in care constractia este vazuta la 4%. Vass a precizat ca alternativele pe care le are la dispozitie Guvernul nu sunt foarte multe, cresterea taxelor fiind una dintre solutii, chiar daca nu foarte apreciata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO