ZF 24

Ce smartphone-uri au lansat producătorii la târgul de la Barcelona

galerie foto

galerie foto

Autor: Ioana Nita

25.02.2014, 20:09 2344

Samsung, LG şi HTC, unii dintre cei mai mari produ­cători de telefoane mobile din lume, au lansat la începutul acestei săptămâni cele mai noi modele de smartphone-uri din portofoliul lor de produse, în cadrul expoziţiei Mobile World Con­gress, care se desfăşoară între 24 şi 27 februarie la Barcelona.

După lansarea versiunii doi a ceasului inteligent Samsung Gear, compania sud-coreeană a prezentat şi noua generaţie a vârfului de gamă Galaxy S – Samsung Galaxy S5. Acesta are îmbunătăţiri de design  - este „îmbrăcat“ în piele sintetică şi are un ecran de 5.1 inchi, cameră foto de 16 MP care filmează la rezoluţie UHD - şi un cititor de amprentă la fel ca iPhone 5S. Noul smartphone Samsung este de asemenea rezistent la apă şi praf.

Producătorul sud-coreean LG a lansat ieri modelul LG F70, care dispune de conectivitate LTE (4G) şi de funcţia Knock Code prin care utilizatorii pot atât să îşi deschidă, cât şi să îşi deblocheze smartphone-ul, atingând doar un model personalizat de pe ecranul telefonului. Knock Code oferă o mai mare securitate, întrucât modelul este introdus pe ecran, folosindu-se între două şi opt atingeri pe ecran, care permit mai mult de 80.000 de combinaţii posibile.

LG F70 are procesor quad-core la 1,2 GHz, memorie RAM de 1 GB, capacitate de stocare de 4 GB, cameră foto de 5 MB şi rulează cel mai nou sistem de operare Google Android – 4.4 KitKat.

Compania taiwaneză HTC a prezentat două noi modele din gama HTC Desire – 610 şi 816, carese adresează utilizatorilor cu venituri medii. Smartphone-ul HTC Desire 816 dispunde de un ecran de 5,5 inchi, procesor quad-core de 1,6 GHz, memorie RAM de 1,5 GB şi capacitate de stocare. Camera foto principală a noului dispozitiv HTC are 13 MP, iar cea secundară 5 MP.

Producătorul chinez de echipamente telecom Huawei încearcă să se afirme şi în domeniul dispozitivelor mobile prin lansarea celui mai subţire phablet (o combinaţie între smartphone şi tabletă) de pe piaţă - HUAWEI MediaPad X1. Acesta are o grosime de doar 7,18 mm şi o greutate de 239 g, iar dimensiunea ecranului este de 7 inchi. Phablet-ul Huawei vine echipat cu un procesor quad-core de 1.6 GHz, cameră foto principală de 13 MP şi rulează versiunea Android 4.2 Jelly Bean.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO