ZF 24

Coca-Cola a investit 22 mil. euro într-o nouă linie de îmbuteliere la Ploieşti, în prezenţa şefului turc al grupului american

Coca-Cola a investit 22 mil. euro într-o nouă linie de...

Autor: Ioana David

30.10.2013, 10:21 1766

Coca-Cola inaugurează astăzi la Ploieşti o investiţie de 22 de milioane de euro într-o nouă linie de îmbuteliere a brandului Cappy Pulpy.

“Ca şi în alte ţări, aici au existat în ultimii ani provocări legate de creştere. Dar noi, la Coca-Cola, credem în investiţia în perioade dificile în dezvoltarea pe termen lung şi în contribuţia pozitivă la creşterea şi revitalizarea economiei”, a spus Muhtar Kent, preşedinte şi CEO al The Coca-Cola Company.

El va inaugura astăzi această investiţie împreună cu Dimitris Lois, CEO al Coca-Cola HBC. La inaugurare este aşteptat să sosească şi premierul Victor Ponta.

“Am continuat să investim pentru a ţine pasul cu schimbările şi cu preferinţeţele consumatorilor din întreaga lume”, a adăugat Kent.

Sistemul Coca-Cola a investit pentru prima dată în România în 1991 iar în prezent are 1.800 de angajaţi. În România, Coca-Cola HBC îmbuteliază produsele din portofoliul Coca-Cola în trei fabrici şi le distribuie printr-o reţea de 20 de depozite şi centre de distribuţie.

“Fabrica de îmbuteliere din Ploieşti, cea mai mare din sud-estul Europei, este pentru Coca-Cola HBC un adevărat centru al investiţiilor în inovaţii tehnologice. În urmă cu patru ani, am inaugurat aici alte două inovaţii importante, megadepozitul automatizat şi centrala de cogenerare cu o valoare totală a investiţii de 45 de milioane de euro. Anul acesta aducem din nou în România o investiţie majoră de peste 22 de milioane de euro”, a spus Dimitris Lois.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO