ZF 24

Cosmote: Intreruperea legaturilor de catre Telemobil constituie un precedent periculos

08.03.2007, 14:58 18

Decizia Telemobil de a intrerupe legaturile tehnice cu reteaua Cosmote constituie un precedent periculos, in conditiile in care intre cei doi operatori exista un contract de interconectare care ar trebui sa fie respectat, a afirmat, astazi, directorul general al Cosmote Romania, Nikolaos Tsolas.

El a adaugat ca decizia Telemobil este unica pe piata de profil din Uniunea Europeana si reflecta un comportament neprofesional.

"Am lucrat in mai multe tari din Europa, dar asa ceva nu mi s-a mai intamplat si nici nu am mai auzit. Intre cele doua parti exista un contract comercial, care ar trebui sa fie respectat. In plus, licenta de operare a unei retele il obliga pe operator sa se interconecteze cu ceilalti operatori", a aratat directorul general al Cosmote Romania.

ANRCTI a decis, la 2 martie, reluarea conexiunilor intre Telemobil si Cosmote Romania dupa ce primul operator le-a intrerupt la 1 martie, ora 00:00. Legaturile de interconectare intre cei doi operatori de telefonie mobila au fost restabilite in 2 martie, ora 12:00. In acest interval de timp, utlizatorii celor doi operatori nu au avut posibilitatea sa efectueze apeluri intre cele doua retele. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO