ZF 24

Cum stau cu banii bancherii care s-au încumetat să intre ca administratori de companii publice

Cum stau cu banii bancherii care s-au încumetat să...

Autor: Razvan Voican

27.11.2013, 00:08 163
Proiectul „management privat în companii de stat“, prin care FMI gândea că va presa autorităţile să amelioreze modul de administrare a companiilor rămase în portofoliul statului, a prilejuit în mod adiacent dezvăluirea averilor unor bancheri şi manageri care au candidat pentru a face parte din consilii de administraţie ale unor mari societăţi.
 
Sigur că salariile de preşedinţi de bancă au rămas confi­den­ţiale, însă obligaţia de depunere a declaraţiilor de avere şi de interese – respectată în anumite cazuri fără tragere de inimă – a conturat o imagine a statutului financiar al unor conducători de bănci care sugerează implicit volumul remuneraţiilor încasate de aceştia.
 
Dan Sandu, preşedintele executiv al Nextebank, a fost pentru scurtă vreme membru în consiliul de administraţie al CFR SA. El este însă în continuare membru în consiliul de supraveghere al Transelectrica. Fost vicepreşe­dinte al Citibank, el încă îşi ţinea în luna mai a acestui an cea mai mare parte a banilor la sucursala locală a americanilor, însă Citi a încetat să mai ţină conturi ale persoanelor fizice, încheind un acord de transfer al portofoliului către Raif­feisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO