ZF 24

Deceniul pierdut: Relatiile extraconjugale care au marcat ultimii zece ani

Deceniul pierdut: Relatiile extraconjugale care au marcat ultimii zece ani
04.01.2010, 18:41 36

Deceniul trecut a fost presarat cu povesti de scandal despreaventuri extraconjugale care au zguduit opinia publica si care autinut ocupata prima pagina a ziarelor.
Inca dinainte ca noul mileniu sa debuteze o serie de astfel decazuri aveau sa intre in istorie. Unul dintre cele mai cunoscute,si totodata cel care a "dat tonul" acestui joc de domino dinultimii ani, a fost cel al lui Bill Clinton, fostul presedinteamerican. In 1995 el a recunoscut ca a avut o relatieextraconjugala cu Monica Lewinski, stagiara la Casa Alba. Scandalulce a inconjurat aceasta poveste, si care a calatorit in jurulglobului, nu a reprezentat o lectie pentru actorii, politicienii,sportivii sau starurile de televiziune ale caror cazuri au fostdezvaluite ochilor curiosi ai publicului larg.

Dupa un inceput timid, numarul relatiilor extraconjugale a crescutputernic in a doua jumatate a acestui deceniu. In aceste conditiiapare o intrebare: Este acest comportament un semn al arogantei pecare ti-o da puterea, este o reactie la presiunile pe care le facecelebritatea asupra acestor oameni sau este un semn ca urmatoruldeceniu va fi cu adevarat nebun?
Este dificil sa se realizeze un top al scandalurilor, insa existaunele care s-au facut de departe remarcate.

Tiger Woods

Cel mai recent caz, si totodata unul dintre cele mai puternicmediatizate este cel al jucatorului de golf Tiger Woods. Totul ainceput cu un accident de masina. Din acel moment insa lucrurile auluat amploare. Woods, candva un sportiv cu o cariera impecabila afost nevoit sa se retraga temporar din activitate dupa ce a iesitla iveala ca el a avut mai multe relatii extraconjugale. Acestscandal ameninta sa ii distruga cariera si imaginea sa, mai multedintre companiile a caror imagine era si o serie de sponsorianuntand ca doresc sa rezilieze contractele. Retragerea pe termennelimitat a sportivului va saraci industria de 220 mil. dolari.

Silvio Berlusconi

Lui Woods i se mai alatura premierul italian Silvio Berlusconi,care anul trecut a suferit o lovitura de imagine dupa ce au iesitla iveala o serie de relatii ale acestuia cu tinere de chiar 18ani.

Madonna

Despre una dintre cele mai cunoscute cantarete si actrite alemomentului s-a spus ca a avut o relatie cu jucatorul de baseballAlex Rodriguez. Povestea celor doi a iesit la iveala dupa ce sotiasportivului a intentat divort si l-a acuzat pe acesta deinfidelitate.

Sienna Miller

Actrita Sienna Miller, dupa ce a aflat ca logodnicul sau,actorul Lude Law, a inselat-o, a inceput o relatie cu un barbatcasatorit, actorul Balthazar Getty. In iulie anul trecut, acestadin urma a anuntat ca el si sotia sa s-au despartit si ca totodatasi relatia sa cu Miller s-a incheiat.

Alte cazuri sunt cele ale guvernatorului statului Carolina deSud, Mark Sanford, ale guvernatorului New York-ului, Eliot Spitzer,sau ale celui de New Jersey, Jim Mc Greevey. Lor li se mai alaturacele ale candidatului la presedintia Statelor Unite, John Edwards,comentatorul ESPN, Steve Philips si gazda show-ului tv Late show,David Letterman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO