ZF 24

Distribuitorii iPhone in Europa vor imparti veniturile cu Apple

22.08.2007, 15:49 22

Operatorii de telefonie mobila T-Mobile (Germania), Orange (Franta) si O2 (Marea Britanie) au incheiat un acord cu grupul american Apple pentru dobandirea drepturilor exclusive de distributie a dispozitivului iPhone in Europa, cedand in schimb producatorului o parte din venituri, transmite Reuters.

Potrivit termenilor contractelor semnate in ultimele zile de cele trei companii, acestea vor acorda Apple 10% din veniturile realizate din convorbirile si transferurile de date ale utilizatorilor iPhone, relateaza Financial Times Deutschland, fara a dezvalui sursele de informatie.

Parteneriatele deschid, pentru prima oara, accesul direct al producatorilor de telefoane mobile la veniturile obtinute de operatorii de telefonie mobila din convorbiri si transferuri de date, marcand astfel o schimbare a relatiei intre parti, comenteaza Financial Times, in editia britanica.

Pana in prezent, operatorii de telefonie mobila au militat impotriva unei astfel de abordari, dar analistii apreciaza ca succesul demonstrat de Apple la incheierea celor trei acorduri ar putea initia un trend la nivelul industriei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO