ZF 24

Guvernul se conformeaza deciziei CE de reducere a cotei de emisii, insistand insa pentru anulare

16.01.2008, 17:34 14

Guvernul s-a conformat, conform procedurilor, deciziei Comisiei Europene de reducere a cotei de emisii poluante pentru fiecare instalatie industriala in parte, dar isi mentine solicitarea adresata Tribunalului Comunitatilor Europene de a anula aceasta hotarare, informeaza Mediafax.

Romania a cerut Tribunalului Comunitatilor Europene, la sfarsitul anului trecut, sa anuleze decizia Comisiei Europene de a reduce cota Romaniei de emisii poluante, invocand depasirea atributiilor si incalcarea principiului nediscriminarii, aceasta fiind prima actiune in instanta a Guvernului impotriva unei hotarari a Comisiei.

Conform regulilor, decizia Comisiei ramane valabila pana la hotararea Tribunalului.

Seful DAE, Adrian Ciocanea, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, a spus ca Romania nu are motive sa opreasca actiunea in justitie impotriva CE in cazul cotelor de emisii poluante, referindu-se la informatiile conform carora Comisia ar putea mari cotele alocate Romaniei.

Surse europene citate de Reuters au anuntat, marti, ca CE le va permite celor mai sarace state membre UE, Romania si Bulgaria, sa isi sporeasca emisiile de gaze cu pana la 20 la suta pana in 2020 fata de nivelul inregistrat in 2005, conform unui plan care va fi prezentat saptamana viitoare.

Sursele au declarat ca cele 15 state membre mai vechi vor fi nevoite sa indeplineasca obiectivul european de reducere a emisiilor de carbon cu 20 la suta pana in 2020, comparativ cu nivelul din 1990, cu obiective nationale stabilite in conformitate cu PIB-ul tarii.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO