ZF 24

Hostway vrea venituri de 0,5 mil. euro din servicii pentru bloguri

17.02.2009, 09:28 163

Hostway Romania, subsidiara locala a companiei americane de servicii de gazduire web, estimeaza ca ar putea obtine pana la finele anului venituri de 2 mil. lei (circa 0,5 mil. euro) din vanzarea a 10.000 de pachete care includ servicii dedicate utilizatorilor de bloguri.

Pachetul de servicii Hostway costa 200 de lei si include: un domeniu web cu extensia .ro pe care va fi gazduit blogul, cateva sute de modele de design pentru site si suport. Hostway a lansat acest produs avand in spate una dintre cele mai utilizate platforme pentru bloguri din lume, respectiv WordPress. Cealalta mare platforma pentru bloguri din lume este Blogger, detinuta de compania americana Google.

Flaviu Radulescu, managing director al Hostway Romania, spune ca firma a investit 50.000 de euro in acest proiect. "S-au investit aproximativ 50 000 Euro in acest proiect si au fost implicati 9 oameni din echipa Hostway plus Agentia Rusu & Bortun, aproximativ 5 oameni". El spune ca Hostway isi propune sa faca bani din serviciile asociate blogurilor - inregistrare de domenii, hosting, suport, publicitate.

"Ne dorim sa atragem 10.000 de utilizatori pana la sfarsitul anului. O parte vor fi utilizatori care vor migra de pe platforme gratuite(wordpress sau blogspot) , o alta parte vor fi utilizatori care si-au dorit sa aiba blog dar procesul era prea complicat. Produsul se invarte in jurul a 2 concepte: usurinta in a pune pe picioare un blog (incluzand cumpararea domeniului , configurarea wordpress, configurarea dns-ului, configurarea emailului) toate intamplandu-se complet automat fara cunostinte tehnice sau configurari inutile si libertatea de modelare a blogului care vine preinstalat cu sute de sabloane gata instalate".

Radulescu spune ca pe blogurile create prin serviciile Hostway vor putea fi inserate machete publicitare. “Mai mult, in acest moment lucram la o platforma de publicitate prin care firmele care isi doresc sa isi faca reclame pe blog sa aiba posibilitate sa isi aleaga niste categorii de bloguri si niste formate de bannere, putand controla pretul pe care doresc sa il plateasca pentru diverse spatii/ campanii”.

Compania americana Hostway a cumparat in 2006 firma locala OpenLink, dupa ce achizitionase alte doua firme de gazduire a paginilor web.

OpenLink a fost infintata in 2001 de Flaviu Radulescu, pe atunci angajat la o companie de retail IT. OpenLink ajunsese in 2005 la o cifra de afaceri de aproximativ 200.000 de euro si avea la data tranzactiei 11 angajati. Dupa mai multe proiecte mici, OpenLink ajunsese sa lucreze pentru BRD, Diverta si Neoset, Ericsson Telecomunication, RDS si Best Computers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO