ZF 24

Hotelurile din Bucureşti, grad de ocupare de 63%. În Praga, Varşovia şi Budapesta circa 70% din camere sunt pline

Hotelurile din Bucureşti, grad de ocupare de 63%. În...

Autor: Mădălina Panaete

05.04.2015, 09:00 637
Gradul mediu de ocupare al hotelurilor din Bucureşti a crescut anul trecut cu 9,3%, până la un nivel de 63%, Capitala României având una dintre cele mai mari creşteri ale acestui indicator între zece state din sud-estul Europei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă STR Global.
 
„Esenţa acestei creşteri vine din avansul cererii pentru serviciile de ca­zare din Bucureşti. Evoluţia pozitivă re­zolvă nişte nevoi destul de acute în in­dustrie, însă nu este suficientă astfel încât să provoace o majorare a tarifului mediu. Toată lumea asta şi-ar dori“, ex­plică Sorin Ionescu, fondator şi di­rec­tor al companiei de consultanţă în do­meniul hotelurilor Fivestar Hospi­tality.
 
El spune că în 2009 tariful mediu de cazare în Bucureşti s-a prăbuşit din cauza lipsei de experienţă a ho­te­lie­rilor locali. Odată cu venirea cri­zei, când cererea pe piaţă a scăzut, ho­te­lierii au micşorat preţurile în speranţa că vor atrage mai mulţi turişti, în loc să le majoreze pentru a-şi creşte veni­tu­ri­le per cameră, consideră consultantul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO