ZF 24

Iubitorii de băuturi fine îşi deschid larg portofelele: Moet Hennessy rămâne fără şampanie în urma unei creşteri masive a cererii

Iubitorii de băuturi fine îşi deschid larg...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.11.2022, 12:46 341

Iubitorii de şampanie sunt atât de entuziasmaţi de sfârşitul restricţiilor anti-Covid încât îşi dau frâu liber bucuriei, cumpărând cantităţi generoase de băuturi fine, consumate la petreceri extravagante, a raportat Bloomberg.

"Rămânem fără stocuri", pentru unele şampanii de top, a declarat directorul executiv al Moet Hennessy, Philippe Schaus, într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg, adăugând că perioada actuală a fost supranumită intern „anii 20". 

Există şi veşti bune la orizont, noul an urmând să fie marcat de o refacere a ofertei, a mai declarat acesta.

După prăbuşirea iniţială din primele zile ale pandemiei, cele mai mari nume din domeniul luxului raportează o frenezie a cheltuielilor pe măsură ce consumatorii dau frâu liber cererii reţinute. 

Moet Hennessy Louis Vuitton a reuşit să depăşească estimările analiştilor la patru dintre cele cinci divizii principale ale sale în cele mai recente rezultate, în timp ce Hermès International a înregistrat o creştere de 24% a veniturilor, excluzând fluctuaţiile valutare, în ciuda creşterii preţurilor la o serie de produse.

Inflaţia este un element generator de incertitudine, a spus Schaus. O creştere a costurilor materiilor prime ar putea genera o scumpire în rândul anumitor produse, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO