ZF 24

Kazahstanul poate interveni in proiectele care implica resurse naturale

06.12.2007, 12:28 22

Kazahstanul isi va exercita dreptul de a interveni in proiectele care implica resursele naturale, daca unul dintre investitori vrea sa se retraga, a declarat premierul kazah Karim Masimov, citat de Reuters.

Kazahstan este implicat intr-o disputa cu un consortiu condus de grupul italian Eni, care opereaza zacamantul Kasagan, privind costurile ridicate si amanarea inceperii explorarii campului petrolier. Oficialii kazahi au aratat ca unul dintre membrii consortiului, Exxon Mobil, nu este de acord cu un plan de intelegere.

Masimov a subliniat angajamentul Kazahstanului pentru continuarea contractelor existente in sectorul a resurselor naturale.

Masimov a adaugat ca poarta discutii privind zacamantul Kasagan si si-a exprimat speranta ca disputa va fi rezolvata in curand, dar a mentionat prin ce modalitate ar putea sa intervina Guvernul.

Kazahstanul a aprobat anul acesta o lege care permite Guvernului sa schimbe sau sa incheie contractele cu firmele care exploateaza resursele naturale in cazul in care acestea ameninta securitatea nationala.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO