ZF 24

Mark Mobius, gurul celor de la Franklin Templeton, a pierdut pariul cu pieţele emergente în prima jumătate a acestui an

Mark Mobius

Mark Mobius

Autor: Roxana Pricop

29.08.2013, 00:06 474

Fondurile de investiţii pe pieţele emer­gente administrate de Mark Mobius au ra­portat pierderi în primul semestru, ma­jo­ri­ta­tea peste scăderile indicilor la care se rapor­tea­ză, potrivit datelor publicate de adminis­tra­tor.

Mark Mobius a fost unul dintre primii in­vestitori care au descoperit potenţialul pieţelor emergente în anii ‘80, iar datorită investiţiilor realizate pe aceste pieţe Franklin Templeton a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi manageri de fonduri la nivel mondial. Faima lui Mobius i-a ajutat pe cei de la Templeton să obţină în 2010 mandatul de administrator al Fondului Proprietatea (FP), cu active de 3,5 miliarde de euro.

Supranumit şi gurul pieţelor emer­gen­te, Mark Mobius a fost luat prin surprindere de valul de scăderi înregistrate în acest an de pie­ţele de acţiuni din Brazilia, India şi China. Scă­derile au fost cauzate de retragerile ma­sive de capital făcute de fondurile americane de investiţii după semnalele transmise de Fed, banca centrală a SUA, privind redu­cerea achiziţiilor de titluri de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO