ZF 24

Peste 50 de mici producători şi artizani locali au mers la festivalul "Suflet de România", pe domeniul Regal Săvârşin şi aşteaptă 10.000 de vizitatori în weekendul Floriilor

Peste 50 de mici producători şi artizani locali au mers...

Autor: Florentina Niţu

28.04.2024, 20:37 22
Peste 50 de producători români, mici sau artizani, au mers la festivalului "Suflet de România" găzduit pe domeniul Regal Săvârşin, unde reprezentanţii evenimentului se aşteaptă la peste 10.000 de vizitatori în acest weekend al Floriilor.
"Am văzut că au venit foarte mulţi tineri. Anul acesta am adus peste 50 de producători, în creştere faţă de anul trecut, şi sperăm să vină peste 10.000 de oameni. În 2023 am avut aproape 8.000 de vizitatori", spune Gabriela Sîrbu, Corporate Sustainability Director al Profi.
Evenimentul are avea loc în weekendul 27-28 aprilie 2024, pe domeniul regal de la Săvârşin, judeţul Arad. Aceasta este a doua ediţie a festivalului, organizat de Profi în parteneriat cu Casa Regală a României. Accesul este gratuit şi se poate face din DC74.
Gabriela Sîrbu crede că este nevoie de astfel de festivaluri şi în alte oraşe mai mici, pentru a descorperi şi redescoperi România şi tradiţiile sale. 
"După o primă ediţie cu un număr impresionant de participanţi, sperăm să adunăm acum şi mai mulţi prieteni pe Domeniul Regal de la Săvârşin, care să se bucure de muzică, ateliere, filme şi de produse pregătite cu mult suflet, dar mai ales de întâlnirea cu valorile autentice ale satului românesc şi cu micii producători care duc tradiţiile mai departe”, spune Călin Costinaş, director general adjunct al Profi. 
Printre producătorii prezenţi la eveniment se numără Cămara Moţului din Arieşeni, un business care realizează manual produse tradiţionale româneşti după reţete vechi adaptate cerinţelor actuale, Stupina Grama, Stupina Hoghilăgeană, Strămoşi şi Aronia Hănţeşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO