ZF 24

Pierderi de 26 mil. dolari pentru Aker yards in T2

Pierderi de 26 mil. dolari pentru Aker yards in T2
24.08.2007, 13:43 16

Grupul norvegian Aker Yards a consemnat, in al doilea trimestru al anului 2007, pierderi inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (LBITDA) de 153 milioane de coroane norvegiene (26 milioane de dolari) dupa ce a incheiat perioada similara a anului trecut pe profit.

In perioada aprilie-iunie 2006, constructorul de nave a raportat castiguri inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 382 milioane de coroane, transmite Reuters.

Volumul pierderilor Aker Yards a depasit estimarile analistilor, care prognozau, in medie, LBITDA de 43 de milioane de coroane norvegiene.

Compania preconizeaza insa ca va reveni pe profit anul viitor.

"Am crescut intr-un ritm foarte rapid intr-un mediu supraincalzit, ceea ce a atras provocari la nivel operational. In orice caz, vom reveni cu rezultate mai bune chiar din anul viitor", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al grupului, Yrjo Julin. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO