ZF 24

UE ar putea interveni in conflictul Kazahstan-Eni privind zacamantul Kasagan

31.08.2007, 13:37 15

Uniunea Europeana ar putea interveni in conflictul dintre autoritatile din Kazahstan si consortiul condus de grupul italian de energie Eni privind exploatarea zacamantului de petrol Kasagan, in cazul in care disputa va ameninta drepturile companiilor europene, transmite Reuters.

Comisia Europeana s-ar putea implica in acest conflict, potrivit termenilor unui memorandum incheiat cu autoritatile din Kazahstan in domeniul energiei, a declarat a declarat comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, intr-un interviu pentru publicatia italiana Il Sole 24 Ore.

"Sunt ingrijorat, intrucat Kazahstanul a fost intotdeauna un partener de incredere pe toate segmentele de investitii, mai ales in domeniul energetic", a spus oficialul european.

Autoritatile din Kazahstan au intrerupt la inceputul saptamanii, pentru cel putin trei luni, activitatea de exploatare derulata de un consortiu condus de Eni la zacamantul Kasagan, motivand nerespectarea unor angajamente privind investitii de mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO