ZF 24

Vanzarea actiunilor la Fondul Proprietatea inainte de listarea la bursa este riscanta

06.05.2007, 13:42 9

Vanzarea actiunilor detinute la Fondul Proprietatea inainte de listarea la bursa este riscanta, intrucat legislatia actuala nu reglementeaza clar aceasta posibilitate, existand pericolul ca tranzactia sa fie anulata in urma unei actiuni in justitie.
Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central, societate unde sunt inregistrate actiunile Fondului, a declarat sambata ca, potrivit cadrului legal actual si prevederilor din actul constitutiv al Fondului Proprietatea, actiunile pot fi transferate pe o piata reglementata atunci cand Fondul va fi listat.
"Pana la momentul respectiv (listarea - n.r.) nu se specifica ce se poate intampla, daca actiunile pot fi vandute sau nu. Este foarte util ca in ordonanta de urgenta care urmeaza sa completeze legislatia privind Fondul Proprietatea sa fie clarificata aceasta problema", a spus Tanasoiu, prezenta la o dezbatere publica organizata la Targul Bursier.
Tanasoiu a mentionat ca, pana acum, nu exista cereri inregistrate la Depozitarul Central pentru tranzactionarea actiunilor.
Dupa listarea la bursa a Fondului, fostii proprietari pot opta fie pentru vanzarea actiunilor, fie pentru pastrarea lor si incasarea de dividende, realizandu-se astfel despagubirea. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO