ZF 24

Veste sumbră din partea CEO-ului JPMorgan: Jamie Dimon susţine că sunt şanse ca economia Statelor Unite să se îndrepte către o „furtună economică dezastruoasă”, mai mare decât o recesiune

Veste sumbră din partea CEO-ului JPMorgan: Jamie Dimon...

Autor: Andrei Şerbănescu

16.08.2022, 13:34 11377

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a estimat săptămâna trecută probabilitatea ca SUA să intre într-o recesiune, potrivit unui raport Yahoo Finance publicat sâmbătă, scrie Insider.

Se pare că Dimon a declarat marţi că economia este „puternică”, dar „nori de furtună” se ivesc la orizont. Clasificarea este o aparentă retrogradare faţă de comentariile anterioare ale lui Dimon din iunie, când a avertizat despre posibilitatea ivirii unui „uragan economic”.

S-a spus că CEO-ul a estimat şansele unei „aterizări uşoare” la aproximativ 10% şi probabilitatea unei „aterizări mai dure” sau a unei „recesiuni uşoare” mai aproape de 20 până la 30%. El a estimat, de asemenea, o şansă de 20 până la 30% pentru o „recesiune mai grea” şi o şansă de 20 până la 30% pentru „o furtună economică violentă”.

Liderii industriei au furnizat diverse previziuni economice în ultimele luni, deoarece o puternică piaţă a muncii din SUA se ciocneşte de două trimestre consecutive de contracţie – lăsând mulţi experţi nedumeriţi dacă SUA se apropie de o recesiune sau se află deja într-una.

„În acest moment, cerul economiei SUA este oarecum însorit”, a spus Dimon în iunie. "Lucrurile merg bine. Toată lumea crede că Fed se poate descurca cu situaţia actuală. Cu toate acestea, încă nu ştim dacă norii de la orziont anunţă o simplă furtună sau un uragan dezastruos".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO