Octavian Radu, cofondator al producătorului de lactate Lăptăreasă din Tohan din judeţul Braşov, spune că şansa micilor producători este de a fructifica roadele muncii lor astfel încât să nu depindă de schimbările care sunt pe piaţă.
citește mai multOctavian Radu, cofondator al producătorului de lactate Lăptăreasă din Tohan din judeţul Braşov, spune că şansa micilor producători este de a fructifica roadele muncii lor astfel încât să nu depindă de schimbările care sunt pe piaţă.
citește mai multVirgil Andru, 36 de ani, din Arad este pasionat de zootehnie încă din liceu, iar văzând exemplul părinţilor săi care la acea vreme cultivau cereale şi aveau 18 vaci de lapte s-a hotărât să meargă pe drumul antreprenoriatului în agrobusiness.
citește mai multClaudiu Jurubiţă, un tânăr fermier care s-a implicat acum aproape un deceniu în ferma familiei din judeţul Argeş, unde cultivă cereale pe o suprafaţă de 2.000 de hectare, îşi propune o expansiune strategică: extinderea capacităţii de depozitare a producţiei de la 60% la 100%, astfel încât să vândă în momente cheie şi să fie profitabil.
citește mai multIonuţ Oancea a trecut în urmă cu opt ani de la vânzări la dezvoltarea unei ferme de capre mergând astfel pe urmele tatălui său care lucra la acea vreme un teren în judeţul Tulcea.
citește mai multDicor Holding este un grup de companii care are în portofoliu atât utilaje agricole, cât şi piese de schimb şi oferă şi servicii de proiectare a sistemelor de irigare.
citește mai multCooperativa Agricolă Bioprod Colibaşi, care reuneşte 400 de fermieri din Giurgiu şi din bazinele legumicole din judeţele învecinate, lucrează 700 de hectare de teren unde cultivă legume pe care le trimite mai departe către patru mari reţele de magazine.
citește mai multOana Mihai-Florea se pregăteşte să preia conducerea fermei de familie a familiei Florea, controlată prin intermediul Intreprinderii Familiale (I.F) Flora, şi spune că se gândeşte să diversifice culturile de pe cele aproape 700 de hectare lucrate în prezent şi să înceapă şi activitatea de zootehnie şi de procesare.
citește mai multHoria Cardoş, CEO al Agroland, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, spune că următoarele investiţii planificate sunt în construcţia fabricii de ouă lichide în judeţul Giurgiu, aflată lângă fermele de păsări ale grupului, în creşterea capacităţii la fabrica de furaje de lângă Craiova, modernizarea fabricii de la Caransebeş şi să pornească o linie de producţie de hrană pentru animale.
citește mai multCarmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu, spune că exporturile salamului de Sibiu, produs de Indicaţie Geografică-Protejată, sunt mici însă două companii din asociaţie şi anume Agricola şi Cris-Tim Family Holding intenţionează să intre pe piaţa americană cu salamul de Sibiu.
citește mai multFamilia Chiş din Oradea, care a început un business în comerţul cu ciuperci acum 30 de ani, trimite jumătate din ciupercile şi fructele de pădure, care sunt ambalate sau procesate în fabrica din Oradea, în Italia, Austria, Germania şi Elveţia şi estimează că vor atinge o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei în acest an.
citește mai mult