ZF Live

ZF Live. Petre Roman, autorul celebrei propoziţii din anii ‘90, „industria României este un morman de fiare vechi“: Statul nu trebuie să mai subvenţioneze iluzii

Autor: Livia Gheorghe

21.02.2021, 11:01 1163

♦ Cât mai contează retorica – „Nu ne vindem ţara?“ ♦ Şi câtă realitate a rămas din celebra frază „industria României este «un morman de fiare vechi»“ care l-a costat, în bună parte, mandatul de premier?

Petre Roman, primul premier al României de după Revoluţia din 1989, crede, la 30 de ani de când a fost înlăturat din funcţie printr-o „mineriadă“, că actualul şef al guvernului Florin Cîţu ar trebui să judece de urgenţă problema socială a protestelor minerilor.

Este evident că toate politicile de reconversie în industria mineritului au fost, în cel mai bun caz, un succes parţial, arată el. Trebuie făcută o reconversie, reorientarea profesională este obligatorie întrucât cărbunele scos din Valea Jiului este scump, spune fostul premier, celebru pentru puloverul său roşu-grena cu care se afişa la şedinţe, după Revoluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO