ZF News

BERD: Vrem o listare privată pe bursă în viitorul apropiat

James Hyslop, directorul BERD pentru Ro­mânia. Fotograf: Andreea Alexandru

James Hyslop, directorul BERD pentru Ro­mânia. Fotograf: Andreea Alexandru

Autor: Roxana Pricop

24.02.2015, 00:07 925

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), instituţie financiară internaţională cu investiţii de 7 mld. euro în România şi acţionar minoritar la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), vrea să vadă o listare din sectorul privat pentru că doar astfel BVB va demonstra că este o opţiune viabilă de finanţare pe termen lung şi pentru sectorul corporativ, nu doar pentru stat care a fost în spatele listărilor din ultimii şapte ani.

„Este dorinţa noastră sinceră de a ve­dea un IPO din sectorul privat în vii­torul apropiat pentru a dovedi că BVB este un centru viabil de atra­gere de capital pe termen lung pentru sectorul corporativ din România“, a spus James Hyslop, directorul BERD pentru Ro­mânia, într-un interviu acordat ZF. BERD a intrat în acţio­nariatul BVB în noiembrie 2014 prin achiziţia unui pachet de 4,99% din acţiuni, evaluat azi la 14,7 mil.lei.

Cea mai recentă listare privată prin ofertă publică de acţiuni a avut loc în 2008 (Teraplast). Doar furnizorul de soluţii software Arobs Transilvania, cu afaceri de 45 mil. lei, controlat de antreprenorul Voicu Oprean, a anun­ţat oficial că ar vrea să se listeze la bursă, iar neo­ficial o altă listare privată ar putea proveni din partea distri­buitorului de apă La Fântâna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO