Ziarul de Duminică

Chopin şi Schumann, sub degetele Luizei Borac

Chopin şi Schumann, sub degetele Luizei Borac

Autor: Ziarul de Duminica

27.09.2010, 17:02 43

Duminică, 3 octombrie, începând cu ora 17.00, în Sala Scoarţelordin Palatul Mogoşoaia, vor răsuna lucrările a doi mari muzicieni,de la a căror naştere se împlinesc 200 de ani: Frederic Chopin şiRobert Schumann. Ei vor fi descifraţi şi tălmăciţi cu ajutorulclapelor pianului de către artista Luiza Borac. Un puternic punctde atracţie îl va reprezenta interpretarea în primă audiţieromânească a unei piese schumanniene recent descoperite - "Ahnung",Luiza Borac fiind prima interpretă după Clara Schumann care seapropie de această lucrare.


Stabilită în Germania, pianista Luiza Borac are o carierăextraordinară: concerte şi recitaluri în marile săli europene şiamericane, apariţii discografice la case de prestigiu, numeroasedistincţii.
Evenimentul se desfăşoară în cadrul stagiunii "Muzica la PalateleBrâncoveneşti", ediţa a II a.
Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, organizate de CentrulCultural Palatele Brâncoveneşti, opţional, se va asigura transportde la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 Mai, preţul unei călătoriidus-întors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogoşoaia vorpleca la ora 16.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO