Ziarul de Duminică

Colecţionarul de poveşti/ de Ziarul de duminică

Colecţionarul de poveşti/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

13.02.2014, 23:50 45

Din 11 februarie, timp de o lună este deschisă la Galeria Galateea din Bucureşti expoziţia „Colecţioanrul depoveşti” a ceramistei Lucia Lobonţ. „Cred că poveştile sunt universale şi ele ating oamenii la modul cel mai intim. Colecţia de poveşti vizuale ale Luciei Lobonţ - spune Mónika Pădureţ într-o prezentare - constituie un jurnal intim al călătoriilor imaginare şi reale ale Luciei, o expunere a stărilor emoţionale ale unui om căruia i se pare esenţială comunicarea. Un jurnal intim al unui om tânar, foarte pasionat de ceea ce face, vede şi simte in jurul lui. O colecţie de poveşti care îşi propune ceva simplu - să fixeze în memorie lucruri esenţiale cum ar fi: frumosul, bucuria, emoţia, fragilitatea, forţa lucrurilor fireşti... Cred că este evidentă bucuria de a povesti a Luciei. Pentru mine este… Bucuria de a povesti cu ajutorul unui material ca porţelanul, nu e la îndemâna oricui. Lucrările ei sunt filele unei cărţi cu poveşti, ştiute şi neştiute, de pretutindeni. O carte vizuală care ne aduce la suprafaţă emoţiile cele mai fireşti. O carte care ne este arătată mai neconvenţional, desfăşurată într-o expoziţie clasică de ceramică.”

Lucia Lobonţ este artista ceramistă născută la Cluj, în 1972, absolventă a Academiei de Arte Vizuale „Ion Andreescu”, Facultatea de Arte Decorative Cluj, secţia ceramică, promoţia 1997. Încă din perioada studenţiei, artista a expus lucrări în cadrul a numeroase expoziţii de grup din ţară sau din străinătate, participând chiar la „Messe Ambiente” din Germania (Frankfurt), una dintre cele mai de notorietate expoziţii de ceramică din Europa.

Lucrările artistei au putut fi admirate  la Cluj, Bistriţa, Sibiu, dar şi în străinătate. În perioada 2002-2005 a fost designer „United Potteries” în Saigon, Vietnam. A participat la expoziţii colective în China, Germania, Anglia, Italia.

Este a doua participare a Luciei Lobonţ la Galeria  Galateea. Anul trecut a mai fost prezentă în expoziţia coelctivă „Persona” cu o instalaţie de portrete japoneze, care amintesc de arta ukio-e, de pulsaţia efemeră a cotidianului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO