Ziarul de Duminică

Jurnale cool pentru adolescenţi/ de Ziarul de duminică

Jurnale cool pentru adolescenţi/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.08.2013, 00:02 468

Dawn De Vries Sokol este o ziaristă şi scriitoare americană specializată în jurnalismul de artă şi „pentru ...” Da, chiar există aşa ceva! E cunoscută pentru grafica de carte şi pentru ilustraţia de carte. Are şi un blog (www.dblogala.com), focusat pe aceste probleme. E autoarea unui celebru „1000 Artist Journal Pages: Personal Pages and Inspiration”, din 2008, dar şi pentru „Doodle Diary: Art Journaling for Girls” and „Doodle Sketchbook: Art Journaling for Boys”. Scrie la mai multe reviste, iar workshopurile sale sunt disponibile pe DVD. Trăieşte în Tempe, Arizona.

După şapte ani de condus diferite reviste, Dawn De Vries Sokol s-a hotărât să creeze cărţi, în atelierul ei. Aşa au apărut cele două apărute la începutul verii la Editura Paralela 45 şi prezentate în acest număr al „Ziarului de duminică”, cu un succes, se pare, aproape la fel de mare ca în America.

 

Jurnalul cool pentru băieţi, Arta de a scrie un jurnal amuzant şi creativ. Traducere din limba engleză de Ianina Marinescu. Editura Paralela 45.

Dawn De Vries Sokol pleacă de la îndemnul pe care îl adresează adolescenţilor: învaţă să te exprimi creativ, folosindu-te de trucurile, tehnicile şi materialele propuse de acest jurnal inedit – de la creioane şi pixuri obişnuite, la creioane ulei pastel, pixuri cu gel, pastă corectoare, colaje, copii xerox, fotografii, etichete, markere şi multe altele!

 Aparent, totul este o joacă, dar rezultatul final poate fi uimitor. Jurnalul îi îndeamnă pe tienri să-şi selecteze întâmplările zilei şi să scrie despre ele, îi învaţă să combine liber culorile, că „arta e o sursă de inspiraţie, dar atunci când se face cu plăcere şi într-un jurnal, NU pe pereţi!” Îi învaţă să se definească şi să aleagă ce ar dori să devină.

Totul devine „o activitate amuzantă, creativă şi eliberatoare.”

 

Jurnalul cool pentru fete.Arta de a scrie un jurnal amuzant şi creativ. Traducere din limba engleză de Ianina Marinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO