Business Internaţional

Anunţul făcut de McDonald's la numai o zi după ce a dat undă verde ieşirii din România: Vrea să deschidă peste 60 de restaurante în Rusia în 2016

Anunţul făcut de McDonald's la numai o zi după ce a...

Autor: Anca Dumitrescu

25.01.2016, 14:37 2362

"Industria restaurantelor a stagnat de la începutul lui 2015, dar am înregistrat o creştere semnificativă a cotei de piaţă, datorită continuării extinderii", a declarat Hamzat Hasbulatov, directorul general al McDonald's în Rusia.

Hasbulatov a spus că McDonald's a ajustat serios modelul de afaceri după sancţiunile impuse de statele occidentale Rusiei şi devalorizarea rublei, care au pus presiune asupra marjei de profit.

"Dezvoltarea furnizorilor locali a jucat un rol mare în susţinerea profitabilităţii noastre", a spus Hasbulatov.

În 2016, cheltuielile de capital se vor concentra pe modernizare, continuarea investiţiilor şi deschiderea de noi magazine.

Compania americană, prezentă în Rusia de 26 de ani, a mărit constant ponderea furnizorilor locali în total, la 85%.

Reprezentanţii McDonald's au sperat ca aprovizionarea să aibă loc integral pe piaţa rusă, pentru a reduce impactul variaţiei cursului valutar şi al interdicţiei importurilor de alimente.

În 2015, McDonald’s a deschis 59 de restaurante în Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO