Bănci și Asigurări

Afacerile Omniasig au scăzut la 200 mil. euro anul trecut

Afacerile Omniasig au scăzut la 200 mil. euro anul trecut

Autor: Ciprian Botea

30.04.2014, 00:08 239

Omniasig, a doua companie din piaţa asigurărilor generale, a subscris anul trecut prime în valoare de 881 milioane de lei (200 mil. euro), cu 14% sub nivelul din 2012, pe fondul restructurării portofoliului de asigurări auto, care reprezintă circa 60% din afacerile asigurătorului. Veniturile din asigurări auto au însumat 501 mil. lei anul trecut, fiind în scădere cu 26% faţă de anul anterior.

„Actualizăm modelul de business ori de câte ori este nevoie pentru a ne adapta contextului economic. Măsurile de eficientizare a portofoliului pe care le-am luat anul trecut au vizat o dezvoltare sustenabilă şi pe termen lung a activităţii. Acum privim cu optimism spre viitor“, a declarat Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig.

Compania controlată de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) nu a precizat valoarea rezultatului înregistrat anul trecut, cel mai probabil fiind vorba de o pierdere pentru al treilea an consecutiv. Omniasig raportase o pierdere de 228 milioane de lei în anul 2012, pe fondul creşterii costurilor cu daunele şi în contextul cheltuielilor excepţionale generate de procesul de fuziune cu BCR Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO