Bănci și Asigurări

Agricultura şi industria au avut cea mai mare creştere a creditării în mai

Agricultura şi industria au avut cea mai mare creştere...

Autor: Liviu Popescu

29.07.2015, 00:06 248
Agricultura, industria şi serviciile sunt sectoarele care au avut o evoluţie pozitivă a creditării în luna mai comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce la polul opus s-au situat construcţiile şi administraţia publică, potrivit datelor BNR.
 
Agricultura a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere anuală, tendinţa similară cu cea din lunile precedente, respectiv 10% la 12,6 miliarde de lei (echivalentul a 2,9 mil. euro), însă ponderea finanţărilor acordate în acest sector în totalul finanţărilor a rămas totuşi redusă, respectiv 4%. 
 
Creditarea în industrie a crescut cu 8%, la 64 mld. lei, în timp ce finanţările care s-au îndreptat către firmele care activează în sectorul serviciilor au avansat cu 3%. La nivel agregat, creditele şi angajamentele acordate de instituţiile de credit în luna mai au însumat 316 miliarde de lei, fără împrumuturile care au mers către activităţile de intermediere financiară şi asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO