Bănci și Asigurări

Euro sare de 4,17 lei după trei zile de creştere

Euro sare de 4,17 lei după trei zile de creştere

Autor: Liviu Chiru

08.06.2011, 23:45 336

Euro a continuat să câştige teren în faţa leului, atingând unnou vârf de la jumătatea lunii martie, la peste 4,17 lei, încondiţiile în care pe piaţa interbancară predomină ordinele decumpărare de valută.

BNR a calculat ieri un curs de 4,1719 lei pentru un euro, cu1,76 bani sau 0,42% peste nivelul precedent. Dolarul a câştigat1,16 bani, urcând la 2,8435 lei. "Ordinele comerciale sunt toate decumpărare de valută, iar la acestea s-au adăugat şi cele alestrăinilor, care mai închid din poziţiile pe leu, însă volumele nuau fost extraordinare. În plus, lipseşte vânzătorul de valută cucare piaţa se obişnuise", comentează un dealer.

Piaţa a suspectat că în a doua parte a lunii mai BNR a începutsă vândă valută pentru a frâna creşterea cursului, estimărileprivind volumul intervenţiilor mergând de la câteva sute demilioane de euro până spre un miliard de euro. În ultimele zileînsă BNR nu şi-a mai făcut simţită prezenţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO