Bănci și Asigurări

FMI cere băncilor să se exprime în privinţa efectelor OUG50/2010 asupra veniturilor

Autor: Alexandra Chelu

27.10.2010, 16:04 24

Fondul Monetar Internaţional a transmis băncilor comerciale,prin intermediul BNR, un formular tip, în care fiecare bancă vatrece pierderile potenţiale calculate în cazul în care ar aplicastrict prevederile OUG 50/2010 privind creditele populaţiei, audeclarat pentru Mediafax Business surse oficiale.

FMI a cerut două situaţii distincte, prima vizând impactulalinierii comisioanelor practicate la cele prevăzute de OUG 50,care cuprinde valuta de acordare, volumul creditelor în sold la 30iunie afectat de eliminarea comisioanelor, ponderea acestor crediteîn total împrumuturi pentru populaţie, nivelul comisioaneloreliminate, maturitatea medie a creditelor în cauză, potenţialelevenituri nerealizate în semestrul al doilea din acest an şipotenţialele venituri nerealizate până la maturitate.

Cea de-a doua situaţie priveşte impactul înlocuirii dobânzilorinterne cu indici de referinţă şi al menţinerii neschimbate amarjei fixe, conform OUG 50. Acest tabel cuprinde valuta deacordare, valoarea creditelor în sold la 30 iunie pentru care s-arimpune ajustări, ponderea acestor împrumuturi în total portofoliude credite pentru populaţie, spread-ul nerealizat, maturitateamedie reziduală a creditelor de această natură, potenţialelevenituri nerealizate în semestrul al doilea din 2010 şipotenţialele venituri nerealizate până la maturitatea creditelor.Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO