Bănci și Asigurări

Profit de 907 mil. lei pentru Banca Transilvania în S1/2022. Creditarea: plus 41%

Omer Tetik, CEO al BT: Creştem pe toate segmentele de piaţă, în condiţii de profitabilitate. Avem apetit pentru finanţare.

Omer Tetik, CEO al BT: Creştem pe toate segmentele de piaţă, în condiţii de profitabilitate. Avem apetit pentru finanţare.

Autor: Claudia Medrega

29.08.2022, 00:07 2816

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active de pe piaţa locală, a obţinut în primul semestru (S1) un profit net de 907 mil. lei, în uşoară creştere faţă de câştigul din S1/2021, iar pro­fitul net consolidat al grupului BT a depăşit 1 mld. lei.

Câştigul raportat de banca din Cluj a fost influenţat de ascensiunea veniturilor în condiţiile majorării creditării. Şi cheltuielile operaţionale au fost în creştere.

„Am continuat în primul semestru finanţarea economiei şi a statului, în condiţiile în care oferim randamente bune pentru economiile păstrate la BT. Creştem pe toate segmentele de piaţă, în condiţii de profitabilitate şi oferim clienţilor dobânzi competitive“, a declarat Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO