Burse - Fonduri mutuale

Alibaba a ajuns cel mai mare retailer din lume, depăşind Wal-Mart

Alibaba a ajuns cel mai mare retailer din lume,...

Autor: Daniela Stoican

29.10.2014, 13:00 1012

Grupul chinez Alibaba a devenit cel mai mare retailer din lume din punct de vedere al capitalizării bursiere, de 251 miliarde de dolari, depăşind americanii de la Wal-Mart în cursul şedinţei de tranzacţionare de marţi de pe bursa new-yorkeză, scrie The Telegraph. 

Alibaba a început şedinţa de tranzacţionare la o diferenţă foarte mică în urma Wall-Mart, cu o capitalizare bursieră de 245 miliarde de dolari, faţă de 246 miliarde de dolari pentru Wall-Mart.

Dar lanţul american de supermarketuri a pierdut din valoare în cursul şedinţei, în timp ce acţiunile Alibaba au crescut. Acţiunile Wall-Mart au scăzut cu 0,6% la 76,09 la începutul şedinţei bursiere de la New York, până la o capitalizare bursieră de 245 miliarde de dolari.

În schimb, acţiunile gigantului chinez din retail au crescut cu peste 2,5% până la un nivel record de 110,50 dolari după ce preşedintele executiv şi fondatorul companiei Jack Ma a declarat într-o conferinţă de presă că doreşte să lucreze cu Apple pe segmentul de plăţi electronice.

Alibaba s-a lansat pe Wall Street prin cea mai mare oferă publică iniţială de acţiuni din istorie în septembrie, strângând atunci 25 miliarde de dolari şi atingând o capitalizare bursieră de 170 miliarde de dolari. Alibaba intenţionează să folosească o parte din banii strânşi prin oferta de lansare pentru a se extinde şi ar putea ajunge chiar să rivalizeze cu Wal-Mart pe terenul magazinelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO