Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Noile date privind inflaţia din Statele Unite aduc o scădere de 1% pe indicele S&P 500 şi reduc şansele ca Rezerva Federală să coboare ratele dobânzilor în iunie. Bursele europene, pe minus. La Bucureşti, BET pierde 0,5%

Bursă. Noile date privind inflaţia din Statele Unite...

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2024, 12:21 1532

Indicele S&P 500, reprezentativ pentru Wall Street, cea mai mare piaţă de capital din lume, a scăzut cu 1% în ultima şedinţă de tranzacţionare, după ce datele privind inflaţia din Statele Unite au arătat că preţurile au crescut pentru a treia lună la rând.

Încadrându-se peste aşteptările analiştilor, noile date au redus speranţele ca Rezerva Federală (Fed – banca centrală americană) să coboare dobânzile la dolar începând cu luna iunie a acestui an, potrivit CNBC.

Scăderi au înregistrat inclusiv indicii Dow Jones Industrial Average şi Nasdaq Composite, care au închis şedinţa de miercuri cu minus 1,1%, respectiv 0,8%. Joi, în primele ore de tranzacţionare din Europa, indicele DAX de la Frankfurt pierdea 0,3%, iar FTSE 100 cobora cu 0,2% la Londra.

Indicele paneuropean Stoxx 600 era pe minus cu 0,2%. Între timp, la Bucureşti, BET afişa un declin de 0,46%, după două sesiuni consecutive de scăderi, venite după o serie de creşteri în care benchmark-ul a marcat multiple maxime istorice.

Cu cele mai recente date privind inflaţia din SUA, digerate astăzi de investitorii din toată lumea, analiştii se aşteaptă ca Fed-ul să realizeze prima scădere a dobânzii de referinţă începând din septembrie. Astfel, atenţia investitorilor se îndreaptă acum către deciziile de politică monetară ale Băncii Centrale Europene de joi, 11 aprilie, care ar putea indica o posibilă reducere a dobânzilor din vară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO