Burse - Fonduri mutuale

Ce companii s-au listat în 2022 la Bursa de Valori Bucureşti şi ce finanţări au atras de la investitori

Ce companii s-au listat în 2022 la Bursa de Valori...

Autor: Liviu Popescu

26.10.2022, 07:40 657

♦ Chiar dacă 2022 este unul dintre cei mai dificili ani din ultima perioadă, ba unii ar spune că este chiar mai complicat chiar decât anul pandemiei, adică 2020, antreprenorii tot şi-au adus creaţiile în ringul bursier.

11 companii au început în 2022 tran­zacţionarea cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti în urma unor plasamente private în valoare totală de 27 de milioane de euro, ceea ce a deschis pentru investitori noi oportu­nităţi de completare a portofoliului, iar pentru antreprenori noi oportunităţi de finanţare.

Chiar dacă 2022 este unul dintre cei mai dificili ani din ultima perioadă, ba unii ar spune că este chiar mai complicat chiar decât anul pandemiei, adică 2020, antreprenorii tot şi-au adus creaţiile în ringul bursier. Este drept că numărul de listări s-a înjumătăţit faţă de 2021 însă trebuie subliniat că 2021 a fost un an record, cu nu mai puţin de 23 de intrări cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, ceea ce a setat aşteptări ridicate pentru 2022. Însă războiul din Ucraina, inflaţia record şi costurile de finanţare în creştere au schimbat planurile şi implicit peisajul bursier.

Astfel, de la început de 2022 şi până la final de octombrie, la Bursa de Valori Bucureşti au venit Roca Industry (ianuarie), DN Agrar (februarie), ABN Systems (februarie), Dr Fischer (februarie), Grup Serban (final de februarie). Au continuat din primăvară, deci cu riscurile războiului pe masă, Bento, listarea tehnică a Brikston, Chromosome Dynamics (mai), STK Properties, Sipex (iunie) şi Meta Estate Trust (august).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO