Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET, avans de 1,5% vineri: creşteri de 6% pe MedLife, respectiv 4% pe Electrica şi Transgaz

Indicele BET, avans de 1,5% vineri: creşteri de 6% pe...

Autor: Eduard Ivanovici

05.12.2022, 00:04 264

Tranzacţiile de la Bursa de Valori Bucureşti au revenit cu o serie puternică de creşteri în şedinţa de vineri, 2 decembrie, indicele de referinţă BET crescând cu 1,5% spre finele ultimei şedinţe de tranzacţionare de săptămâna trecută. Piaţa locală de capital a fost închisă pe 30 noiembrie şi 1 decembrie. 

Avansul înregistrat de BET era susţinut de evoluţia acţiunilor operatorului privat de sănătate MedLife (6,2%), distribuitorului şi furnizorului de energie electrică Electrica (4,3%) şi transportatorului naţional de gaze naturale Transgaz (4,1%), conform BVB. 

Doar trei companii din BET erau pe minus - OMV Petrom (0,86%), Nucleareelctrica (0,2%) şi One United Properties (0,35%).  Între timp, grupul financiar Banca Transilvania şi Sphera Franchise Group, operatorul în sistem de franciză al restaurantelor KFC, Taco Bell şi Pizza Hut în România, afişau creşteri de 3,7%, respectiv 4%.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO