Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au revenit la sentimente mai bune

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

22.10.2014, 00:03 242

Bursa de la Bucureşti a crescut în şedinţa de marţi cu până la 1,4% pe rulaje mari cu acţiuni, semn că investitorii au revenit la sentimente mai bune. Evoluţia pieţei locale de acţiuni a fost în linie cu pieţele externe, care au crescut cu până la 2,2%.

Investitorii au tranzacţionat ieri acţiuni de peste 7 milioane de euro, dublu faţă de rulajul din şedinţa de luni, în topul tranzacţiilor fiind acţiunile Fondului Proprietatea. Anunţul că fondul va face o ofertă publică de răscumpărare a alimentat o creştere de 3,5% a acţiunilor FP şi a animat piaţa.

O lichiditate mai ridicată au consemnat marţi şi acţiunile OMV Petrom (SNP), cu tranzacţii de 3,8 mil. lei, din care 760.000 de lei printr-un transfer de tip deal. Acţiunile companiei au urcat cu 0,8%, după ce luni au scăzut cu 0,3%.

Bursa din Germania a crescut cu până la 1,4% în şedinţa de marţi, bursa franceză a urcat cu 1,7%, iar bursa din Italia a crescut cu până la 2,2%. Investitorii de pe bursele europene îşi pun speranţele că Banca Centrală Europeană va accelera eforturile pentru a redresa economia zonei euro, prin achiziţia de obligaţiuni. O persoană apropiată situaţiei a precizat că BCE cumpără obligaţiuni garantate pe termen scurt, dintr-un număr de ţări, în tranşe de câte 25 de milioane de euro, potrivit Marketwatch, citat de Mediafax.

Evoluţiile de ieri au loc în contextul în care săptămâna trecută a fost extrem de agitată pe bursele externe, cu scăderi abrupte urmate de creşteri puternice în şedinţa de vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO