Burse - Fonduri mutuale

Profituri de 147 mil. lei pentru SIF1 şi SIF5 în primul semestru

Profituri de 147 mil. lei pentru SIF1 şi SIF5 în primul...

Autor: Roxana Pricop

15.07.2015, 00:03 460

SIF Banat-Crişana (SIF1) a încheiat prima jumătate a anului cu un profit de 43,6 milioane de lei, de peste trei ori mai mic decât rezultatul raportat în acelaşi interval al anului trecut, când SIF-ul şi-a lichidat puternic din active.

Activele SIF1 au crescut în primul semestru până la 1,733 miliarde de lei, cu peste 8% mai mari decât valoarea de la înce­putul anului. Mare parte din câştigul raportat de SIF1 în acest an a fost alimentat de tranzacţiile de vânzare derulate la înce­putul anului. Potrivit structurii detaliate a portofoliului la 31 martie, SIF-ul a vândut 2 milioane de acţiuni la BRD, pentru o sumă estimată la 18,8 milioane de lei în primul tri­mestru, calculat la preţul mediu al acţiunilor băncii în primul trimestru. SIF-ul şi-a redus participaţia la 2,12% din ca­pitalul BRD. În primul trimestru, SIF-ul a cumpărat 2,6 milioane de acţiuni la producătorul de medicamente Biofarm, unde a ajuns să deţină 19,7% din capital, şi 1,6 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea. Principala investiţie pe bursa de la Bucureşti a SIF1 sunt acţiunile Banca Transilvania, care deţin o pondere de peste 14% din active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO