Burse - Fonduri mutuale

Summitul Administratorilor de Fonduri, 2021: Răzvan Szilagyi, Raiffeisen Asset Management: Este nerealist să ne gândim că putem avea active care să acopere inflaţia pe termen scurt. Lucrurile se schimbă pe termen lung

Summitul Administratorilor de Fonduri, 2021: Răzvan...

Autor: Eduard Ivanovici

28.09.2021, 13:33 282

Răzvan Szilagyi, membru CFA România şi CEO al Raiffeisen Asset Management, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiţii de pe piaţa locală, spune că este nerealist să ne gândim că putem avea active care să acopere inflaţia pe termen scurt, dar că lucrurile se schimbă pe termen lung.

„Inflaţia ne erodează puterea de cumpărare a veniturilor şi ne afectează planurile pe termen lung pe care le avem cu banii noştri. O parte dintre noi, în funcţie de ramurile de activitate în care activăm, putem să rămânem în urmă din punct de vedere al salariului net. Trebuie să câştigăm războiul cu inflaţia, nu neapărat bătăliile. Este nerealist să ne gândim că putem avea active care să acopere inflaţia pe termen scurt. Însă lucrurile se schimbă pe termen lung, dinamica salariului net ţine pasul cu dinamica fenomenului inflaţionist. La fel ca atunci când concurăm la un maraton, nu se pune problema să fim pe primul loc, ci trebuie să terminăm cursa. Ideea generală este să nu pierdem din puterea de cumpărare pe care o avem. Cu cât începem cursa mai repede, cu atât mai bine. Trebuie să ne punem banii la treabă cât mai rapid”, afirmă Răzvan Szilagyi.

CEO-ul Raiffeisen Asset Management adaugă faptul că timpul oferă un set divers împotriva inflaţiei. „Am 41 de ani, aşa că sunt aproximativ 25 de ani în care voi mai activa. Timpul este de partea mea, deci am un set divers împotriva inflaţiei, precum fondurile mutuale mixte, acţiuni plus obligaţiuni, cu un randament de 50% pe cinci ani. Un fond exclusiv pe acţiuni va avea un randament de cel puţin 100%, iar aceste lucruri tind să devină o regulă.”

Răzvan Szilagyi a fost prezent marţi, 28 septembrie, în cadrul primei zile a Summitului Administratorilor de Fonduri, ediţia a treia, 2021.

Raiffeisen Asset Management avea active sub gestiune de 6 mld. lei şi o cotă de piaţă de 23,3% la finele lunii august 2021 (OPCVM), potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO