Business Hi-Tech

BlackBerry va ieşi pe piaţă cu 7 modele noi de telefoane

BlackBerry va ieşi pe piaţă cu 7 modele noi de telefoane

Foto Shutterstock

Autor: Ştefan Vrabie

18.07.2011, 00:02 326

Jim Balsilie, unul dintre cei doi directori executivi aicompaniei canadiene Research in Motion (RIM), a declarat că înurmătoarele luni compania va lansa pe piaţă şapte smartphone-uriBlackBerry care vor utiliza următoarea generaţie a sistemului deoperare BlackBerry.

Cel mai recent produs pe care compania l-a lansat pentru a semenţine în "bătălia" dispozitivelor smart este tableta BlackBerryPlayBook. Michael Gartenberg, analist la firma de cercetareGartner, consideră că mutarea pe care RIM o va face cu lansarea maimultor smartphone-uri care vor rula noul sistem de operareBlackBerry ar putea ajuta compania.

"Era timpul ca ei să demonstreze că pot face ceva pentru nouaplatformă", a declarat el. Până la apariţia iPhone şi Android,sistemul de operare BlackBerry OS a avut un avantaj considerabil înpiaţa mondială de smartphone-uri. Amaliştii estimează că în treiani de zile BlackBerry va fi depăşit de Google Android, WindowsPhone 7 şi Apple iOS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO