Business Hi-Tech

iTrade Integrated Systems, furnizor B2B de produse electro- IT, şi-a majorat afacerile cu 25% în 2020, ajungând la peste 6 mil. euro: „Am vândut în 2020 peste 4.500 de telefoane şi 1.300 de laptopuri”

Andrei Dumitrel şi Cristian Teodorescu, co-fondatori iTrade

Andrei Dumitrel şi Cristian Teodorescu, co-fondatori iTrade

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.03.2021, 18:03 157

iTrade Integrated Systems, furnizor business to business (B2) de produse electro-IT activ pe piaţa locală, a depăşit o cifră de afaceri de 6 milioane de euro la finalul anului 2020, în creştere cu aproximativ 25% faţă de anul precedent, avans influenţat de cererea în creştere de produse electro-IT premium achiziţionate în leasing.

„Pentru că foarte mulţi angajaţi au muncit de acasă, a explodat cererea de produse electro- IT în 2020, iar noi am vândut cel mai bine telefoanele iPhone şi portabilele Apple, dar şi alte branduri că Samsung, Lenovo, Dell. Am vândut în 2020 peste 4.500 de telefoane şi 1.300 de laptopuri. Cifra de afaceri a înregistrat o creştere cu 25% faţă de 2019 şi profitul a fost în creştere cu circa 60%. Pentru serviciile de finanţare, cererile au crescut, în 2020, cu aproximativ 20%”, a spus Cristian Teodorescu, co-fondatorul iTrade.

Potrivit acestuia, în topul preferinţelor clienţilor au fost produsele Apple - telefoane, laptopuri, tablete, accesorii şi produse software, în timp ce şi partea de servicii, respectiv livrare rapidă, service, buy-back, asigurare a cunoscut o creştere spectaculoasă.

„Vindem pe mai multe verticale de business - telecomunicaţii, IT şi software development, banking şi pharma. Clienţii au achiziţionat, pe de o parte, cu ajutorul guvernului care a alocat fonduri pentru echipamentele IT, în limita a 2.000 euro, o mişcare care s-a văzut în special la finalul anului 2020, când s-au făcut majoritatea plăţilor”, a mai spus Cristian Teodorescu.

În ceea ce priveşte leasing-ului operaţional, firmele pot achita produsele de care au nevoie în doi până la patru ani.

„Este ca o formă de închiriere, iar rata respectivă este deductibilă fiscal. În România nu prea a existat cultura leasingului operaţional când vine vorba de produse electro-IT, dar, acest tip de finanţare a devenit tot mai popular anul trecut. Companiile au realizat care sunt beneficiile pentru ei – e mai rentabil să închiriezi, costurile fiind deductibile. Pentru acest an, estimăm o creştere de 40% pentru serviciile de leasing operaţional”, a spus Andrei Dumitrel, confondator iTrade.

Anul trecut, compania a reuşit să o ridice un credit de 3,5 milioane de lei prin programul IMM Invest, bani ce sunt investiţi în operaţiunile de zi cu zi.

„Sumă pe care o vom returna în trei ani şi care beneficiază de garanţie de stat şi dobândă subvenţionată timp de 8 luni - pe linia de finanţare capital de lucru.”

De asemenea, Cristian Teodorescu consideră că avansul vânzărilor se va menţine şi în acest an. „În 2021, Q1 comparat cu cel din 2020, compania va înregistra o creştere a cifrei de afaceri de 20%, şi de 30% pe întreg anul 2021.”

Compania iTrade Integrated Systems a fost fondată în anul 2012 de către Cristian Teodorescu şi Andrei Dumitrel, iar în prezent are în portofoliu peste 200 de clienţi, companii din industrii precum telecomunicatii, IT, dezvoltare software, bănci, pharma, FMCG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO