Business Internaţional

Business MAGAZIN. Una dintre cele mai mari bănci din lume are probleme: Profitul Goldman Sachs s-a prăbuşit cu 58% după ce creditele de consum şi-au pierdut avântul

Business MAGAZIN. Una dintre cele mai mari bănci din...

Autor: Iulian Tenchiu

20.07.2023, 08:27 2345

Golman Sachs a raportat în trimestrul al doilea un profit de 1,22 mld. dolari, în scădere cu 58%, faţă de anul trecut. Pierderile vin pe fondul unei cereri mai slabe pentru creditele de consum, dar şi din cauza unor probleme întâmpinate de departamentul de gestionare a activelor, scrie The Wall Street Journal.

Acţiunile s-au cotat la 3,08 dolari, sub aşteptările analiştilor care preconizau 3,16 dolari pe acţiune. Veniturile au fost de 10,9 miliarde de dolari, în scădere cu 8% faţă de anul trecut. Aceasta a depăşit totuşi cele 10,6 miliarde de dolari estimate de analişti.

Goldman este singura dintre băncile mari care a ratat aşteptările privind câştigurile pe acţiune. Şi în timp ce Citigroup şi Morgan Stanley au raportat, de asemenea, scăderi ale profitului, cea a Goldman a fost cea mai mare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO