Business Internaţional

Decesele cauzate de coronavirus la nivel mondial se apropie de un milion, însă numărul ar putea fi dublu, spune un expert în domeniul sănătăţii

Decesele cauzate de coronavirus la nivel mondial se...

Autor: Eduard Ivanovici

27.09.2020, 08:01 245

Planeta va înregistra în următoarele zile un milion de morţi în urma pandemiei de COVID-19, însă bilanţul ar putea fi dublu, scrie Bloomberg.

Numărul real al deceselor s-ar apropia de 1,8 milioane, bilanţul putând să ajungă la 3 milioane până la sfârşitul anului, spune Alan Lopez – profesor laureat şi director în cadrul secţiei de boli epidemice la Universitatea din Melbourne.

„Un milion de decese are o semnificaţie simbolică, însă trebuie să ne întrebăm dacă cifra este adevărată. Este corect când spunem că un milion de morţi, oricât de şocant ar suna, reprezintă probabil un număr subestimat”, a declarat profesorul Lopez.

Felul în care se răspândeşte virusul şi abilitatea acestuia de a ascunde orice semn al bolii pe care o cauzează reuşesc să întreacă măsurile de cuantificare a cazurilor. Potrivit Worldometers, s-au raportat la nivel global peste 32 de milioane de cazuri cu coronavirus şi circa 990.000 de decese. Până acum, s-ar recuperat aproximativ 24 de milioane de persoane.

„Doctorii învaţă pe parcurs, aşa că nu declară toate decesele cauzate de COVID-19. Într-adevăr, cazurile sunt raportate zilnic pe întreg teritoriul planetei (...), însă există lacune imense în datele furnizate”, spune Alan Lopez.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO