Business Internaţional

Economia SUA s-a oprit. Europa se deteriorează

Economia SUA s-a oprit. Europa se deteriorează

Warren Buffett. Foto AFP

Autor: Marius Oncu

13.07.2012, 00:03 1256

Economia SUA, cea mai mare din lume, s-a oprit, situaţia Europei se deteriorează "destul de repede" întrucât se pare că nimeni nu deţine controlul, iar UE nu poate tipări bani, a declarat investitorul american Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, scrie CNBC.

Buffett are încre­dere că europenii vor reuşi "să rezolve situaţia" în zece ani, însă pentru moment nu există o rezolvare evi­dentă. O parte impor­tantă a pro­blemei este că nimeni nu pare să de­ţină controlul în Europa, iar regiunea nu dispune de propriile "tiparniţe de bani", a spus el.

Investitorul ame­ri­can, supranumit "Ora­colul din Omaha", a afi­r­mat că "nu ştie" dacă euro va continua să existe şi peste zece ani, dar consideră că mo­neda unică nu poate su­pravieţui aşa cum a fost proiectată iniţial. În SUA, economia a încetinit în asemenea măsură, încât se află de fapt în stagnare, apreciază Buffett. În pofida încetinirii, economia americană se descurcă mai bine decât oricare altă mare economie a lumii, a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO