Business Internaţional

Furturile de maşini ating cote alarmante în Marea Britanie: Autovehiculele Range Rover, cele mai expuse atacurilor din partea hoţilor, înregistrează scăderi în valoare de 9% pe piaţa maşinilor uzate. „Am decis să fiu mai eco-friendly, dar acum nu pot”

Furturile de maşini ating cote alarmante în Marea...

Autor: Valeriu Dănilă

14.12.2023, 19:01 504

Marea Britanie se confruntă cu un val de furturi ţintit împotriva maşinilor Range Rover, scrie Bloomberg.

Tim Coen, un investitor în imobiliare, a decis să îşi schimbe Range Rover-ul Sport pe un Porsche electric. În acest timp a fost anunţat de către asigurator că nu îî va fi reînnoită poliţa fiind nevoit să consulte preţurile din piaţă. Acesta a fost şocat când a descoperit că trebuie să plătească cel puţin 48.000 de lire sternlire pentru a încheia o nouă poliţă.

Creşterea ameţitoare a costului asigurării a prăbuşit preţul maşinii. Coen a plătit 103.000 de lire pe maşină acum trei ani, aceasta mai valorând aproximativ 75.000£ în urmă cu trei luni. Astăzi, acelaşi autovehicul se vinde cu doar 45.000£.

„Am decis să fiu mai eco-friendly, dar acum nu pot pentru că am două maşini în loc de una singură”, a explicat Tim Coen.

Saşe din 10 cele mai furate maşini din Marea Britanie în perioada martie 2022 – martie 2023 au fost Range Rover-urile, potrivit informaţiilor autorităţilor britanice.

Hoţii folosesc tehnologii care interceptează undele radio păcălind maşina că este deschisă de cheia originală, proprietarii fiind nevoiţi să cumpere nişte huse speciale pentru a bloca semnalul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO